Audible会員プラン登録で、20万以上の対象タイトルが聴き放題。
-
Amokløper [Amok]
- ナレーター: Duc Mai-The
- 再生時間: 2 時間 12 分
カートのアイテムが多すぎます
カートに追加できませんでした。
ウィッシュリストに追加できませんでした。
ほしい物リストの削除に失敗しました。
ポッドキャストのフォローに失敗しました
ポッドキャストのフォロー解除に失敗しました
聴き放題対象外タイトルです。Audible会員登録で、非会員価格の30%OFFで購入できます。
あらすじ・解説
Da novellen Amokløper/Amok utkom i 1922, var begrepet ”amok” fremdeles et ukjent begrep. Zweig lånte det fra indonesisk kultur, hvor det beskriver en tilstand der en person angriper en fiende i blindt raseri og forsøker å drepe både fienden og alle andre som står i veien.
Som mange av Zweigs verker har Amok/Amokløper en psykologisk bakgrunn. Den handler om en leges ekstreme besettelse og forfølgelse av en kvinne som er blitt gravid utenfor ekteskapet og som nå vil ha legen til å utføre en abort. Kvinnen gjør legen så gal at han går ”amok”, og i sin besettelse neglisjerer han både arbeid og privatliv. En gripende fortelling om lidenskap, moralsk plikt og ustyrlige ubevisste krefter.
Please note: This audiobook is in Norwegian.
批評家のレビュー
“Hva var det som gjorde at Zweig fikk en fanatisk hengivenhet fra millioner av lesere, Herman Hesses beundring, og en invitasjon til å holde minnetale ved Sigmund Freuds begravelse? For å forstå det, ville vi trengt en forfatter av en biografi som fremhevet alle aspekter ved hans arbeid, som hadde lest alle hans bøker og som utfordret, snarere enn aksepterte, den åpenbare beskjedenheten i hans budskap om sitt liv og arbeid." (Benjamin Moser, Bookforum)
“Jeg kan ikke komme på en forfatter som dyktigere til å fremstille vill kjærlighet - beskrevet av en kritiker som «sex og galskap der den lakkerte fasaden hos den øve middelklassen sprekker» - ingen steder er det mer gripende enn i Amokløperen , der legen, den ensomme ulven, har blitt smittet av 'en slags menneskelig rabies' av en uoppnåelig kolonial hustru." (Julie Kavanagh, The Economist Intelligent Life)
“En av novellens mestere.” (Nicholas Lezard, Guardian)
“Zweig er den litterære arvtageren etter Tsjekhov, Conrad og Maupassant, med en klype av Schopenhauers erfaring innom psykologien.” (Harvard Review)