
Barnefortellinger med Elise Seip Tønnessen
カートのアイテムが多すぎます
カートに追加できませんでした。
ウィッシュリストに追加できませんでした。
ほしい物リストの削除に失敗しました。
ポッドキャストのフォローに失敗しました
ポッドキャストのフォロー解除に失敗しました
-
ナレーター:
-
著者:
このコンテンツについて
Hvorfor følger så mange eventyr og barnefortellinger det samme spenningsmønsteret? I denne episoden dykker vi ned i hjem-borte-hjem-strukturen og utforsker hvordan den kommer til uttrykk i fortellinger for barn og unge på tvers av medieformat. Vi snakker om eventyret om Rødhette og Ulven, bildeboka Skylappjenta av Iram Haq, Mummitrollet av Tove Jansson, en mummitrollet-app, og barn-tv programmet Sesam Stasjon. Vi utforsker tekstene i samtale med professor emerita Elise Seip Tønnessen, som hjelper oss å forstå hvorfor dette mønsteret fenger oss – både som barn og voksne.
Hva er egentlig litteratur? Hvorfor leser vi den? Finnes det universelle mønstre som går igjen på tvers av tid og sted? Hvorfor det er interessant å se på litteraturen i et bredere perspektiv enn bare enkeltverk og forfatterskap? Disse og flere spørsmål utforskes i «Litteraturens mønstre»: en podkast om tendenser, temaer og troper i litteraturen.
Gjennom samtaler med litteraturforskere fra Universitetet i Agder (UiA) og fra andre universiteter retter litteraturstipendiatene Oda Sagebakken Slotnes og Helle Marie Vatne et skråblikk mot de mønstrene som har etablert seg i litteraturen – både i samtiden, og gjennom litteraturhistorien. Podkasten retter seg mot litteraturinteresserte, studenter og det litteraturvitenskapelige fagmiljøet.