エピソード

  • بهائیان و جامعه‌سازی در سالی که گذشت
    2025/01/08
    گفتگو با: خانم ساناز خسروی، مهندس نرم افزار و پژوهشگر در زمینه دین و موضوعات اجتماعی
    در این خبرنگار نگاهی دقیق‌تر و متمرکزتر داریم به پاره‌ای از فعالیت‌های جامعه‌سازی بهائیان. فعالیت‌هایی که باید گفت از آغاز تاسیس آیین بهائی در ایران و تدریجا در سراسر جهان همواره در چارچوب خاصی در جریان بوده و دستاوردهای این تلاش‌ها نیز توسط بسیاری از مورخان و محققان نیز ثبت و منتشر شده. در طی بیش از بیست و پنج سال گذشته بهائیان فعالیت‌های جامعه‌سازی خود را به صورت هماهنگ‌تر، همگانی‌تر و جامع‌تری دنبال کرده‌اند و چون همیشه اساس آن‌ها را بر اصول بنیادینی چون برابری و یگانگی به و ایجاد تحولی حقیقتی و پایدار و صلح و همبستگی در جوامع خود قرار داده اند.
    続きを読む 一部表示
    27 分
  • ۲۰۲۴ در یک نگاه
    2025/01/01
    گفتگو با: دکتر بهروز ثابت، جامعه‌شناس و استاد فلسفه و تعلیم و تربیت.
    در سالی که گذشت، جهان صحنه وقایع مخرب بسیاری بود، از جنگ و انسان‌ستیزی و خرابی گرفته تا سیل و زلزله و تغییرات شدید آب و هوایی و تداوم انواع نابرابری‌های اقتصادی و اجتماعی. در عین حال شکی نیست که تلاش در راستای تحول و سازندگی که با آگاهی و بیداری وجدان انسانی و درک عمیق‌تری از یگانگی نوع بشر همراه بوده نیز با قدرت و گسترش بیشتری جریان داشت و به گفته‌ای جهان امروز ما را بیش از هر زمان دیگری به آستانه یک هم‌بستگی و بلوغ جمعی اندکی نزدیک‌تر کرد. موضوعی که غالبا رسانه‌های عمومی و شبکه‌های اجتماعی نسبت به آن بی‌اعتنا هستند.
    続きを読む 一部表示
    31 分
  • گرامی‌داشت سال‌روز درگذشت حضرت عبدالبهاء
    2024/11/27
    «نام من عبدالبهاست، صفت من عبدالبهاست، حقیقت من عبدالبهاست، نعت من عبدالبهاست. رقیت به جمال قدم اکلیل جلیل و تاج وهاج من است و خدمت به نوع انسان آئین قدیم من… نه اسمی دارد نه لقبی نه ذکری خواهد نه نعتی جز عبدالبهاء. این است آرزوی من. این است اعظم آمال من. این است حیات ابدی من. این است عزت سرمدی من.»
    続きを読む 一部表示
    45 分
  • هماهنگی علم و دین، لازمه یک صلح پایدار
    2024/11/20
    گفتگو با: دکتر محمود صباحی، جامعه‌شناس، پژوهش‌گر و نویسنده
    از پایه‌های اصلی صلح که این روزها در نشست‌های علمی، فرهنگی و گفتمان‌های اجتماعی مورد توجه قرار گرفته و در آموزه‌های آیین بهائی نیز بسیار بر آن تاکید شده، هماهنگی و وحدت بین دو اصل علم و دین به عنوان دو سرچشمه دانش و معناست و پیش‌نیاز اجتناب ناپذیر برای دست‌یابی به یک صلح پایدار.
    続きを読む 一部表示
    32 分
  • گزارش بنیاد برومند
    2024/11/13
    گفتگو با: دکتر رویا برومند، تاریخ‌دان و مدیر اجرایی بنیاد عبدالرحمن برومند
    «بیگانگان: خشونت چند وجهی علیه بهائیان در جمهوری اسلامی ایران» عنوان گزارش مهم تازه‌ای است که اخیرا بنیاد عبدالرحمن برومند، در مقر سازمان ملل در شهر نیویورک منتشر کرده است. این گزارش خشونت‌هایی را که از زمان ظهور آیین بهائی در سال ۱۲۲۳ هجری شمسی بر بهائیان اعمال شده و خشونت‌هایی که از زمان انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ در طول ۴۵ سال آزار و سرکوب مستمر در تمامی جنبه‌های زندگی بر بهائیان تحمیل شده را مورد توجه قرار می‌دهد.
    続きを読む 一部表示
    25 分
  • وضعیت زنان بهائی در ایران
    2024/11/06
    گفتگو با: خانم مهدیه گلرو، فعال سیاسی
    در پی انتشار نامه مشترک گزارشگران و کارشناسان سازمان ملل متحد در مورد تشدید آزار و اذیت زنان بهائی در ایران توسط حکومت جمهوری اسلامی، مهدیه گلرو، فعال سیاسی، از تجربه زندان با هم‌بندی‌های بهائی خود می‌گوید و بر اهمیت توجه خاص به وضعیت بهائیان به خصوص زنان بهائی توسط سازمان های بین المللی تاکید می‌کند.
    続きを読む 一部表示
    30 分
  • نامه مشترک کارشناسان سازمان ملل
    2024/10/30
    گفتگو با: آقای معین خزائلی - حقوق‌دان، کارشناس حقوق بشر و روزنامه‌نگار
    هفته گذشته ۱۸ کارشناس و گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در یک اقدام تاریخی نامه مشترکی را منتشر کردند و در آن حکومت جمهوری اسلامی را به دلیل افزایش حملات اخیر علیه زنان بهائی ایران مورد سرزنش قرار دادند.
    کارشناسان سازمان ملل متحد در بیانیه خود گفته‌اند: «ما نسبت به آن‌چه به نظر می‌رسد افزایش هدف‌ قرار دادن سیستماتیک زنان ایرانی بهائی در سراسر ایران است ابراز نگرانی جدی می‌کنیم. از جمله این اقدامات می‌توان به دست‌گیری‌، احضار برای بازجویی، ناپدید شدن، تفتیش منازل آن‌ها، مصادره اموال شخصی‌شان، محدودیت در رفت‌و‌آمد و هم‌چنین محرومیت‌های طولانی‌مدت و متوالی آن‌ها از آزادی‌هایشان اشاره کرد.»
    続きを読む 一部表示
    26 分
  • مستند «نور - هوا»
    2024/10/23
    گفتگو با: خانم مهناز جاوید - موسس بنیاد مونا و خانم سیما مبینی - از اعضای هیات مدیره بنیاد مونا
    در روستایی دور افتاده در قلب کشور هند، جایی که اغلب زندگی دختران و زنان جوان محروم از سوادآموزی در گله‌داری، مزرعه‌داری و خانه‌داری خلاصه می‌شود، فرصت کوچکی برای آموزش و یادگیری نه تنها زندگی آن‌ها را کاملا متحول و امکان شکوفایی استعدادها و کسب حرفه و مهارت‌هایی را برای پیشرفت و ترقی خود و جامعه‌شان فراهم می‌کند، بلکه مهم‌تر ازآن، نگاه تازه این دختران به هویت فردی و اجتماعی‌شان و درک عمیق‌تری از اصول بنیادینی چون اصل برابری و احترام به حقوق و کرامت انسانی و خدمت به عالم انسانی، رفته رفته ذهنیت خانواده‌ها و جوامع آن‌ها را نیز متحول ‌می‌کند و از زنجیرهای پوسیده تعصب و نابرابری رها می‌سازد.
    続きを読む 一部表示
    27 分