• Houshivar Podcast

  • 著者: Mehdi Shafa
  • ポッドキャスト

Houshivar Podcast

著者: Mehdi Shafa
  • サマリー

  • در طول این پادکست، من «مهدی شفا» یک‌ کتاب‌ غیر‌‌داستانی مربوط‌ به ژنتیک، فرگشت، مغز، ذهن و‌رفتار‌انسان ‌رو خلاصه و‌ خدمت شما تعریف میکنم. این تلاشی است در جهت افزایش آگاهی، تفکر نقادانه و‌ سنجشگر و‌ بینش علمی در بین فارسی زبانان.


    Summarizing and explaining books related to human brain, biology, Genetics, evolution and behavior. Trying to promote scientific and critical thinking among Farsi-speaking people.

    © 2024 Houshivar Podcast
    続きを読む 一部表示

あらすじ・解説

در طول این پادکست، من «مهدی شفا» یک‌ کتاب‌ غیر‌‌داستانی مربوط‌ به ژنتیک، فرگشت، مغز، ذهن و‌رفتار‌انسان ‌رو خلاصه و‌ خدمت شما تعریف میکنم. این تلاشی است در جهت افزایش آگاهی، تفکر نقادانه و‌ سنجشگر و‌ بینش علمی در بین فارسی زبانان.


Summarizing and explaining books related to human brain, biology, Genetics, evolution and behavior. Trying to promote scientific and critical thinking among Farsi-speaking people.

© 2024 Houshivar Podcast
エピソード
  • ما از کجا آمده‌ایم؟ سفری از شامپانزه‌ تا انسان مدرن
    2024/11/09

    در این اپیزود، به یکی از بزرگ‌ترین رازهای تاریخ بشر می‌پردازم:
    «ما از کجا آمده‌ایم؟»
    از دیدگاه زیست‌شناسی و ژنتیک، سفر تکاملی انسان‌ها میلیون‌ها سال پیش آغاز شده است. ما و شامپانزه‌ها از یک جد مشترک آمده‌ایم، اما چه شد که مسیر ما از آن‌ها جدا شد و تبدیل به انسان خردمند شدیم؟
    در طول این اپیزود، به این می‌پردازم که چگونه تغییرات ژنتیکی و جهش‌های ظریف، شکل و رفتار انسان‌های اولیه را دگرگون کردند و ویژگی‌های خاصی مانند هوش، زبان و توانایی‌های اجتماعی را در ما شکل دادند. همچنین به طور مختصر بررسی می‌کنم که چرا و چگونه این تغییرات، بقای گونه ما را تضمین کرد و باعث شد تا از دیگر نخستی‌ها متمایز شویم و جامعه‌های پیچیده و فرهنگ‌های متنوع انسانی شکل بگیرند.

    با من همراه باشید تا نگاهی کمی عمیق تر به رمز و رازهای ژنتیکی و زیستی تکامل انسان‌های خردمند بیندازیم و داستان شگفت‌انگیز تکامل این گونه منحصر به فرد را از زبان علم بشنویم.

    続きを読む 一部表示
    1 時間 37 分
  • چرا ما می میریم؟-بخش دوم
    2024/11/07

    پروفسور ونکی راماکریشنا‌ن زیست‌شناس ساختاری هندی-انگلیسی است که به خاطر پژوهش‌هایش در زمینه ساختار ریبوزوم، ماشین مولکولی مسئول سنتز پروتئین در سلول‌ها، شهرت دارد. مهم‌ترین دستاورد علمی او، کشف ساختار دقیق ریبوزوم با استفاده از کریستالوگرافی پرتو ایکس است. این تحقیق در سال ۲۰۰۹ به همراه توماس استیتز و آدا یونات، برنده جایزه نوبل شیمی شد. راماکریشنا‌ن در حال حاضر به عنوان عضو هیئت علمی در آزمایشگاه مولکولی بریتانیا مشغول به کار است و با آثار علمی خود در آموزش و ارتباطات علمی، به ترویج علم و دانش در سطح جهانی پرداخته است.

    کتاب "چرا می‌میریم: علم مرگ" به طور جامع به بررسی دلایل زیستی مرگ و فرایند پیری در انسان‌ها می‌پردازد. در این کتاب، نویسنده به بررسی عوامل مختلفی می‌پردازد که باعث می‌شوند موجودات زنده به مرور زمان پیر شوند و نهایتاً جان خود را از دست بدهند. این عوامل شامل آسیب‌های سلولی، تغییرات ژنتیکی و عملکرد ناصحیح مولکول‌ها در طول زندگی است. کتاب همچنین به نظریه‌های مختلف علمی و زیستی در مورد چگونگی و چرایی مرگ و علت‌های تکاملی که در این فرایند دخیل هستند، پرداخته و توضیح می‌دهد که چگونه عوامل محیطی و داخلی بدن نقش مهمی در طول عمر و مرگ افراد دارند.

    من در این اپیزود، در مورد جنبه های زیست شناختی و ژنتیکی پیری و مرگ با نگاه به این کتاب صحبت کردم.

    続きを読む 一部表示
    1 時間 31 分
  • چرا ما می میریم؟-بخش اول
    1 時間 34 分

Houshivar Podcastに寄せられたリスナーの声

カスタマーレビュー:以下のタブを選択することで、他のサイトのレビューをご覧になれます。